Zuid Gevelonderhoud

Zuidgevelonderhoud is al vele jaren een begrip op het gebied van complete gevelrenovatie en nieuwbouw-voegwerk.

Vakmanschap en ervaring zijn de twee pijlers die het vakwerk van Zuid Gevelonderhoud onderscheiden van de rest. Degelijk vakwerk, met oog voor “mooi” en duurzaam, uitgevoerd door vakbekwame specialisten die doorgaans hun sporen in dit ambachtelijk vak ruimschoots verdiend hebben.

Complete gevelrenovatie is een vak apart. Uitkappen van de oude voegen, reiniging door middel van stralen van de gevel(s), aanbrengen van nieuw voegwerk en eventueel impregneren.

Naast gevelrenovatie is het aanbrengen van voegwerk bij nieuwbouw vanzelfsprekend ook een van onze specialiteiten. Een totaaloplossing die voor vele jaren door ons wordt gegarandeerd.

Groot Onderhoud Gevel reiniging
Voegen uitkappen

Uitkappen van oud voegwerk

Onze vakmensen weten als geen ander op welke wijze oud voegwerk het beste kan worden uitgekapt, zonder daarbij de stenen te beschadigen. Uitkappen van voegwerk wordt gedaan met behulp van pneumatische hamers, en is echt precisiewerk.

Uw pand moet, nadat wij ons werk gedaan hebben, erop vooruit gaan en achteraf mag het natuurlijk niet zo zijn dat kapotte stenen het geheel ontsieren.

Mochten er onverhoeds toch stenen beschadigd raken, dan worden deze zondermeer door ons verwijderd en vernieuwd waarbij oude ambachtelijke technieken gebruikt worden om de structuur en kleur van de vernieuwde stenen aan te passen aan het bestaande metselwerk. Wij berekenen hiervoor, in tegenstelling tot de concurrentie, nooit meerkosten.

Vooraf gemaakte prijsafspraken worden door ons blijvend gerespecteerd. Pas nadat uitdrukkelijk in opdracht van u als opdrachtgever meerwerk uitgevoerd dient te worden zullen deze in rekening gebracht worden, doch nooit voordat u als opdrachtgever hiermee akkoord bent gegaan.

Reinigen van de gevel(s)

Wij reinigen uw gevel(s) uitsluitend door middel van stralen met grit, de meest efficiënte en meest milieuvriendelijke wijze van reinigen. Voorheen werd nog veelvuldig gestraald met zilverzand of werden er chemische middelen gebruikt om gevels te renoveren, doch de huidige milieuwetgeving staat dit (terecht) niet meer toe. Vaak wordt in de volksmond nog beweerd dat stralen van gevels de structuur van de stenen kapot maakt, echter door de door ons toegepaste straaltechnieken is dit pertinent niet het geval.

Alvorens wij met “de grote schoonmaak” beginnen worden alle raam- en deurkozijnen met een speciale folie afgeplakt zodat er geen beschadigingen hieraan kunnen ontstaan. De eventuele overlast voor u en uw directe omgeving wordt door ons tot een absoluut minimum beperkt. Onze werkwijze garandeert een schitterend resultaat. Alle vervuiling verdwijnt als sneeuw voor de zon van uw gevel en deze komt weer als nieuw te voorschijn.

Nadat het straalwerk zijn beslag gekregen heeft word(en) de gevel(s) onder hoge druk van alle stof ontdaan en zodoende klaar gemaakt om het nieuwe voegwerk aan te brengen.

The Alt Tag
Voegen uitkappen

Aanbrengen van nieuw voegwerk

Een zeer belangrijk onderdeel van de totale gevelrenovatie is het aanbrengen van het nieuwe voegwerk. Wij hebben hiervoor vakmensen in dienst die elk soort voegwerk perfect kunnen maken. Ook de oudere, traditionele voegmethoden zijn ons hierbij niet vreemd. Menig monumentaal pand werd door onze vakmensen dan ook al met gepaste trots opgeleverd.

Voordat u als opdrachtgever een definitieve keuze maakt omtrent soort en kleurstelling van het nieuwe voegwerk zullen wij u aan de hand van een aantal “proefstukken” de verschillende soorten voegen en kleurmogelijkheden laten zien op de gevel, zodat u na afloop van de werkzaamheden nooit voor verrassingen kan komen te staan.

Na het vertrek van onze vakmensen is uw pand weer als nieuw en kan er weer voor vele tientallen jaren tegen.

Impregneren

Natuurlijk zal de vervuiling van uw gevel(s) ook na een grondige renovatie weer toeslaan. Daar gaan wel vele jaren overheen, maar toch…… het gebeurt. Om dit proces aanzienlijk te vertragen is het impregneren van de gevel(s) een prima oplossing. Onze specialisten op dit vakgebied weten als geen ander op welke wijze u het langst kunt genieten van uw “nieuwe huis”.

Vooral op dit terrein volgen ontwikkelingen zich snel op. Wij volgen uiteraard de nieuwste trends nauwkeurig. Een bijkomend doch een niet te verwaarlozen voordeel van impregneren is natuurlijk het gegeven dat hierdoor regen geen kans meer heeft om in uw gevel(s) te dringen en zodoende voor vochtoverlast te zorgen.

Adequaat impregneren dient dan ook gezien te worden als de finishing Touch van het gehele proces, waarbij u aan de offerte zult merken dat u het om de kosten niet hoeft te laten, integendeel !! Nadat wij de impregnering hebben uitgevoerd zullen wij als extra service automatisch na iedere 5 jaar een gratis inspectie aan uw huis uitvoeren om te bekijken of het aangebrachte impregnaat zijn werk nog steeds doet.

Onze zorgvuldig geselecteerde impregneer producten zijn natuurlijk ook door ons aan te brengen op nieuw of bestaand metselwerk met vocht en vuil- bestrijding als specifieke eigenschap.

The Alt Tag

Is ook uw pand aan een fris vernieuwd waterdicht jasje toe?

Als bovenstaande ook op uw pand van toepassing is neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Nadat wij ter plaatse samen met u de gevel(s) geïnspecteerd hebben maken wij voor u een duidelijke offerte, waarbij u achteraf nooit voor (financiële) verrassingen kan komen te staan. Onze leveringsvoorwaarden en garanties zijn niet in kleine lettertjes opgenomen, en datgene wat wij u schriftelijk in de offerte toezeggen komen we vanzelfsprekend altijd na! Naast ons ambachtelijk vakmanschap is dit ook een zekerheid die wij bieden!

Wilt u straks ook ” Mooi hè” kunnen zeggen als we samen, na afloop van de werkzaamheden uw gevel(s) inspecteren voor de eindoplevering, bel of e-mail ons dan gerust voor een vrijblijvende offerte of een deskundig advies.

Het Zuid-Gevelonderhoud Team!

bel of e-mail voor een vrijblijvende offerte

bel of e-mail ons voor een geheel vrijblijvende offerte en deskundig advies.

Heeft u een vraag over onze werkzaamheden?  Of ben je benieuwd wat  de kosten zijn?

Wij bellen je graag op een tijdstip dat het jou goed uitkomt.

Vul hier je naam in.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Onze Diensten

Complete gevelrestauratie

Laat uw gevel reinigen of voegen herstellen door ZuidGevelreiniging

- Steigerverhuur
- Uitkappen, slijpen, frezen gevels
- Afplakken en afdekken alwaar nodig
- Straaltechnisch cq chemisch reinigen van gevels
- Stofvrij maken middels warm water hogedruk cleaning

Voegen van gevels

Woning opfrissen middels de modernste straal technieken

- Voegen van gevels
- Ambachtelijk voegwerk o.a. Snijwerk, knipvoeg
- Impregneren van gevels
- Voegwerk nieuwbouw

Vochtwering

Spouwmuur opschonen inclusief aanbrengen van DPC folie bevestigd aan binnenspouwblad.

- Ruime ervaring in het bestrijden van vochtproblemen en opsporen van alle vochtproblemen in en om uw woning
- Het waterdicht maken van kelders
- Kunstharsinjectie
- Vernieuwen loodindekkingen
- Injecteren het aanbrengen van een injectiesysteem tot verzadiging van de steen

Aan- en Verbouw

Plaatsen van de ruwbouw vanaf fundament tot dak van uw verbouwing.

- Tegelwerkzaamheden
- Gevelstukadoorswerkzaamheden
- Aanbrengen van epoxyvloercoatingen
- Gevelschilderwerken